Nexus CPH - De fem styrelser Kalvebod Brygge, Copenhagen, Danmark

  • Anvendelsesområde:
  • Andet Offenligt Byggeri
  • Kontorbyggeri
Fuld skærm Luk Steet view

Nyt administrativt knudepunkt for Banedanmark, Trafikstyrelsen, Vejdirektoratet og Energistyrelsen

Byggeriet er placeret som et visuelt pejlemærke ved indgangen til det centrale København. Som en af de største og mest markante bebyggelser på Kalvebod Brygge Vest. Både for bilister langs Kalvebod Brygge og for togrejsende til og fra København.


Nexus Cph er et byggeri i tegl, der er karakteriseret ved et skarpt og robust udtryk udadtil. Byggeriet gennemskæres af et grønt parkstrøg, der deler bebyggelsen i to primære dele. Mod parkstrøget trapper facaderne ned mod terræn og sikrer en menneskelig skala og optimale dagslysforhold. Samtidig opleves facaderne fra parkstrøget som lette og transparente glasfacader med en høj detaljeringsgrad, varme farver og et livligt spil. Landskabsstrøget giver muligheder for kortere og længere ophold og tilbyder et levende miljø med bl.a. en café og husets kantine.

For at sikre en effektiv, produktiv og samtidig attraktiv arbejdsplads tilbyder Nexus Cph forskellige arkitektoniske miljøer. I løbet af dagen ændres ens arbejdspladsbehov og typen af arbejdsopgaver. Denne behovsændring tilpasses arkitekturen, der danner rammer for dels team-baseret, dels individuelt arbejde. Samtidig skal der være rum til uformelle møder og kreative zoner. Som et samlende element for Nexus-bygningen spænder stueplanet som en base, der samler hele komplekset. Her er alle fællesfunktioner som kantine, café, møde- og undervisningscenter samt servicecentret placeret. Samtidig udgør receptionen et centralt omdrejningspunkt. På tværs af landskabsstrøget sikrer tværgående forbindelsesbroer et hus med et optimalt flow, en god logistik og en pulserende videndeling mellem husets mange brugere.


Nexus Cph skaber forbindelser og sammenhænge – mellem mennesker i deres arbejdsliv, mellem viden og de fire styrelser imellem.

Læs mere down-arrow.png

Projekt information

Projektstørrelse:
41 000 m2
Etager:
9
Enterprenør:
A.Enggaard A/S
Konstruktionsingeniør:
MOE A/S
Arkitekt:
Arkitema Architects A/S
Elementleverandør:
Ambercon A/S & A/S Boligbeton
Leveringsår:
2016-2017

Vi leverede følgende løsninger

Jonas Høg

Jonas Høg

Direktør

Bygningsingeniør

Mob. +45 5120 5658
[email protected]