Lighthouse, Aarhus, Danmark

  • Anvendelsesområde:
  • Boligbyggeri
  • P-huse
  • Butiksbyggeri
Fuld skærm Luk

Danmarks højeste boligbyggeri

Lighthouse er placeret på spidsen af Aarhus bugt lige hvor havet og byen mødes. Fyrtårnet på 142 meter, Promenadehuset og Kanalhuset består af 400 ejerlejligheder med byens bedste udsigt, et bugtcenter, café/restaurant på øverste etage samt en udsigtsplatform i toppen med offentlig tilgængelighed.

Lighthouse er designet af GXN med vandet, bølgerne, naturen og udsigten til hele bugten som inspirationskilde. De buede og bløde linjer i selve byggeriet er en afspejling af vandet og bølgernes evige bevægelser. Per Aarsleff har stået for de bærende konstruktioner.

Det var nødvendigt at fundere højhuset på 28 stk. Ø2000 borede pæle ned til ca. 70m dybde, på grund af områdets bløde bund. Ved at anvende efterspændte dæk i højhusets etageadskillelser, kunne man slanke dækkene så meget, at man sparede en boret pæl, på grund af den reducerede vægt. Men med dækkenes slanke design, var det nødvendigt med gennemlokningsarmering. Her valgte entreprenøren at anvende Peikkos PSB® Gennemlokningsarmering.

Læs mere down-arrow.png

Da vi skulle udvælge de nødvendige dele til konstruktionen af de 44 etager, var Peikko det første valg, både på grund af den verificerede ydeevne af deres løsninger og deres logistik- og serviceekspertise

Jesper Scharff Lanng, Byggeleder hos Per Aarsleff A/S

Projekt information

Projektstørrelse:
76000 m2
Etager:
45
Projektudvikler:
Anpartsselskabet Lighthouse United
Enterprenør:
Per Aarsleff A/S
Konstruktionsingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Arkitekt:
3XN
Elementleverandør:
Spæncom
Leveringsår:
2019
Afleveringsår:
2022

Niels Duvander

Niels Duvander

Salgsingeniør

Indstøbningsdele

Mob. +45 3160 3902
[email protected]