Kronløbsøen, København, Danmark

  • Anvendelsesområde:
  • Boligbyggeri
  • P-huse
  • Butiksbyggeri
Fuld skærm Luk

Kronløbsøen er for dem, der elsker tanken om at bo på en ø men ikke kan undvære livet i storbyen. Det er en ø med et indre grønt hjerte, tre broforbindelser og en p-kælder der gør øen bilfri.

Kronløbsøen er som navnet beskriver en ø. Det eksisterende havnebassin, i Københavns Nordhavn, blev inddæmmet for at etablere et 6 etager højt boligkompleks med 3 etager underjordisk parkeringskælder. Efter færdiggørelsen af boligkarrérne ledes havvand ind igen, så det omkranser boligerne og danner en ø. Parkeringskælderens 3 niveauer er dermed placeret under havniveau. Projektets samlede boligareal er 23.700 m2 med 33.000 m2 parkeringskælder under havnivaeu.

I alle 3 ca. 1m tykke parkeringsdæk, er der anvendt PSB® gennemlokningsarmering. PSB har gjort det muligt at reducere mængden af beton og armering. I de ovenstående bygninger, som er udført i præfabrikerede betonelementer og huldæk, er der anvendt HPKM® Søjlesko og SUMO® Vægsko. HPKM® Søjlesko har bl.a. gjort det muligt for entreprenøren, NCC Danmark A/S, at undgå midlertidig afstivning af søjleelementer, så det har været problemfrit at etablere og nedtage dækforskalling i parkeringskældrene.

Byggeriet vil blive klassificeret efter certificeringsordningen DGNB Guld, som er garanten for, at ejendommen lever op til de højeste standarder inden for miljø, social og økonomisk bæredygtighed.

Læs mere down-arrow.png

Projekt information

Projektstørrelse:
56.700 m2
Etager:
9
Projektudvikler:
Kronløbsøen Projekt P/S
Enterprenør:
NCC Danmark A/S
Konstruktionsingeniør:
NCC Danmark A/S
Arkitekt:
COBE A/S, Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
Elementleverandør:
Boligbeton A/S
Leveringsår:
2021-2022
Afleveringsår:
2022

Niels Duvander

Niels Duvander

Salgsingeniør

Indstøbningsdele

Mob. +45 3160 3902
[email protected]