Institut Quantique, Sherbrooke University, Sherbrooke, Canada

  • Anvendelsesområde:
  • Uddannelse & Kultur
Fuld skærm Luk

DELTABEAM® With Mass Timber Project in Quebec, Canada.

The Institut Quantique’s newest pavilion is as cutting-edge as the Institute’s notable and important research on quantum physics. The University was awarded a $1 million grant for developing an innovative concept using CLT slabs with DELTABEAM® for this 2451 m² (26382 ft²) building.

Wood, concrete and steel all came together with the use of DELTABEAM® to increase ceiling height. An 11 m DELTABEAM® was a key design element to support a CLT shearwall.

“There are several unique features when it comes to DELTABEAM® combined with mass timber slabs” says Koralie St-Hilaire, Peikko Canada’s Project Engineer responsible for the project. “Large holes were introduced to the DELTABEAM® end plate to access mass timber connecting bolts” Koralie continues. Additionally, DELTABEAM® Composite Beams were produced with screw holes on the bottom flange to connect to the wood slab.   

Perrotte Architecte wanted a sense of openness to stimulate the free flow of unique physics innovations. DELTABEAM® enhances the design of curves and spiral staircases to communicate a sense of openness amongst the researchers.

 

Project Stakeholders: 

Sherbrooke University 

Saucier + Perrotte Architects 

Latéral Conseil 

Gératek Construction 

Ambiance Bois (mass timber supplier and erector) 

Læs mere down-arrow.png

Projekt information

Projektstørrelse:
2451 m2
Projektstørrelse:
26382 ft2
Etager:
3
Projektudvikler:
Université de Sherbrooke
Enterprenør:
Gératek Ltée
Konstruktionsingeniør:
Latéral
Arkitekt:
Saucier & Perotte Architectes
Elementleverandør:
Ambiance Bois
Leveringsår:
2020
Afleveringsår:
2021

Vi leverede følgende løsninger

Mark-Alexandre Johanson

Sales

MC, MI and Eastern Canada

Tel. (888) 734-5561 ext.504
mark.johanson@peikko.com