Esbjerg Biografcenter, Esbjerg, Danmark

  • Anvendelsesområde:
  • P-huse
  • Butiksbyggeri
Fuld skærm Luk

Biografcenter Esbjerg er en topmoderne biograf, der bliver bygget af TK Development i samarbejde med Nordisk Film Biografer med NEM BYG A/S som totalentreprenør.

Biografen, som bliver en del af BROEN indkøbscenter, bliver en tilbygning i 1. sals højde over nogle af parkeringspladserne til centeret. Gæsterne vil blive ført gennem en kort glasgang fra BROEN og ud til tilbygningen og de 8 top moderne biografsale med mere end 1000 sæder.

Biografcenteret bliver bygget på søjler hen over parkeringspladsen og er sammen med rampen til BROENs parkeringstag en kompliceret opgave, der på flere måder vil gribe forstyrrende ind i omgivelserne. Den største udfordring er, at holde rampen til BROENs parkeringspladser åben i hele byggeperioden og derfor, har man også valgt, at den del der bygges hen over rampen bliver bygget om natten.

Læs nedenfor, hvad Mogen Espensen, byggeleder ved NEM BYG, har at sige om projektet og samarbejdet med Peikko.

”Ved vores byggeri af det nye biografcenter i Esbjerg, som NEM BYG udfører i en totalentreprise, har vi valgt at udføre dækkonstruktionen ved hjælp af kompositbjælker. Det er primært fordi løsningen med kompositbjælker, hvor der ikke er betonkonsoller under dækelementerne, giver en enklere løsning i forhold til underbeklædningen under bygningen

Allerede i forbindelse med vores udbud af bjælkerne viste Peikko’s Deltabjælker sig at være den rigtige løsning, og ved den efterfølgende projektering blev dette kun bekræftet.

I projekteringen viste det sig, at det byggeri der på arkitekttegningerne så forholdsvis simpelt ud, var fuld af mange varierende samlingsdetaljer. Detaljer der betød, at både tegnestuen og produktionen hos Peikko skulle være særdeles omhyggelige.

Nu hvor bjælkerne er monteret, kan vi konstatere, at dette lykkedes - Godt nok med et par små uvæsentlige svipsere, der så kun betød, at vi så også fik oplevelsen af Peikko’s store løsningsparathed.

Så alt i alt må vi sige, at oplevelsen ved at handle med Peikko har været særdeles positiv.”

Læs mere down-arrow.png

Allerede i forbindelse med vores udbud af bjælkerne viste Peikko’s Deltabjælker sig at være den rigtige løsning, og ved den efterfølgende projektering blev dette kun bekræftet.

I projekteringen viste det sig, at det byggeri der på arkitekttegningerne så forholdsvis simpelt ud, var fuld af mange varierende samlingsdetaljer. Detaljer der betød, at både tegnestuen og produktionen hos Peikko skulle være særdeles omhyggelige.

Mogens Espensen

Projekt information

Projektstørrelse:
3 200 m2
Etager:
3
Enterprenør:
Nem Byg
Konstruktionsingeniør:
Ingeniør'ne
Arkitekt:
Skovhus Arkitekter
Elementleverandør:
Betonelement A/S
Leveringsår:
2018
Afleveringsår:
2019

Vi leverede følgende løsninger

Jonas Høg

Jonas Høg

Direktør

Bygningsingeniør

jonas.hog@peikko.com