Landssygehuset, Thorshavn / Faroe Islands, Danmark

  • Anvendelsesområde:
  • Sundhed & hospitaler
Fuld skærm Luk

Landssygehuset i Thorshavn på Færøerne, får bygget en ny sygehusbygning på 14.500 m2., hvilket er den historisk set største sygehusbygning opført på Færøerne.

I den nye bygning, som er placeret umiddelbart ved vandkanten af Nordatlanten, vil der være: Medicinsk afdeling, sengestuer, fødselsstuer, psykiatrisk afdeling, rum til genoptræning og køkken. Teknik er placeret i taghus og delvist i kælder. Derudover er der indtænkt elementer som grøn energi og et elevatortårn, der sikrer optimal håndtering/arbejdsmiljø/hygiejne omkring patientsenge. 

Al varmen i den nye sygehusbygning vil komme fra grøn energi. Først bliver overskudsvarmen fra den nye sygehusbygning brugt og herudover vil man, som noget helt exceptionelt udnytte havenergi til opvarmning via varmepumper.

DELTABEAM® Kompositbjælker var et oplagt valg til byggeriet. Bygherren ønskede en slim floor løsning, for at gøre etagehøjden så lav som mulig.

Da der er begrænset betonelementproduktion på Færøerne, skal langt de fleste elementer importeres med skibe. Hvilket gør kompositbjælkerne, der bliver støbt ud med beton efter montage, logistisk at foretrække.

Læs mere down-arrow.png

Peikko udmærkede sig ved at være konkurrencedygtige og samtidig have den bedst dokumenterede egenskab i brandsituationen for deres kompositbjælker. Som entreprenør må man forvente, at der er en vis koordinering mellem Peikko og huldæk leverandøren, så blandt andet statik i brandsituationen er afklaret. Peikko har været lyttende, i front og proaktive fleksible omkring at løse detaljeudfordringerne, så det bliver så effektivt som muligt at montere på byggepladsen. Det sætter vi pris på her på kanten til Nordatlanterhavet.

Thorbjørn Jørgensen, Projektleder, MT Højgaard

Projekt information

Projektstørrelse:
14,500 m2
Etager:
5
Enterprenør:
MT Højgaard, Færøerne
Konstruktionsingeniør:
LBF Rådgivende ingeniører (andet på Færørsk)
Arkitekt:
FAERPORT ll Árni Winther Arkitektar
Elementleverandør:
Contiga Tinglev
Leveringsår:
2017-2018
Afleveringsår:
2020

Vi leverede følgende løsninger

Jonas Høg

Jonas Høg

Direktør

Bygningsingeniør

Mob. +45 5120 5658
[email protected]