UPTOWN / Nordbro, Copenhagen, Danmark

  • Anvendelsesområde:
  • Boligbyggeri
Fuld skærm Luk

København oplever et stigende behov for gode boliger til byens mange studerende. Studieboligbyggeriet Uptown/ Nordbro på Nørrebro er med et tårn på 100 meter og 29 etager med boliger en udsædvanlig løsning. I alt kommer byggeriet til at bestå af omkring 150 studieboliger varierende fra 42 til 115 kvadratmeter.

Ved planlægningen af projektet havde entreprenøren stort fokus på en en effektiv elementmontage og opførelse af in situ-kernen i beton. In situ-kernen blev opført ved brug af DOKA klatreforskalning. For at undgå udragende konsoller i in situ-kernen, der ville genere formen på klatreforskalningen, anvendte man den skjulte PCs® konsolløsning fra Peikko til understøtning af såvel beton- som stål søjler. Fordelen ved denne løsning er at bæreknasten, der understøtter bjælken, først monteres, når forskalningen er afmonteret. Dette resulterer i en effektiv fremdrift på klatreforskalningen.

Da krantiden er afgørende, når man bygger i højden, ville man gerne montere dobbelthøje betonsøjler i facaden for at reducere antallet og dermed omkostningerne til kranen. Af afstivningsmæssige årsager var traditionelle elementstøtter en besværlig løsning, når der skulle monteres bjælker midt på søjlen. Rådgiver og entreprenør valgte derfor en løsning med søjlesko fra Peikko, hvor man undgår afstivning af søjlerne under montage og ydermere slipper for korrugerede rør der svære at udstøbe og kvalitetssikre.

Læs mere down-arrow.png

Projekt information

Projektstørrelse:
25 000 m2
Etager:
29
Projektudvikler:
CRH Concrete A/S
Enterprenør:
KPC & Per Aarsleff A/S
Konstruktionsingeniør:
ÅF Buildings Denmark
Arkitekt:
Arkitema
Elementleverandør:
MT Højgaard
Leveringsår:
2017-2018
Afleveringsår:
2018

Jonas Høg

Jonas Høg

Direktør

Bygningsingeniør

Mob. +45 5120 5658
[email protected]