Christiansholm Papirøen, Copenhagen, Danmark

  • Anvendelsesområde:
  • Boligbyggeri
  • Uddannelse & Kultur
  • Andet Offenligt Byggeri
  • Butiksbyggeri
Fuld skærm Luk

Byggeprojekt med store ambitioner og en udfordrende lokation.

Papirøen, projektet på den historiske ø Christiansholm, består af en gruppe bygninger i forskellige højde og forløb, men med et ensartet arkitektonisk udtryk med skrånende facader som er inspireret af de historiske bygninger på øen og tagene på de gamle pakhuse. Bygningerne er fordelt over 45000 m2 og over 12 etager plus kælder. De er omkranset af et indre grønt byrum og rundt i hele periferien af øen kommer en bred promenade og træbrygge mod vandet.

Arkitektfirmaet COBE står bag helhedsplanen for området. Ideen er at skabe et indbydende og uformelt værested til socialt samvær og kultur, og derfor indgår et nyt madmarked også i planen.

Sammen med bygherre har NCC udformet detaljerne i projektet sammen med rådgivende ingeniør MOE og nået frem til et effektivt design af råhuset der sikrer at byggeriet kan opføres på en hurtigere, mere effektiv og sikker måde. Derudover er landskabsarkitekt Inside Outside også en del af projektet.

Søjlerne blev monteret ved hjælp af HPKM® Søjlesko og de unikke teglfacader bliver forbundet med SUMO® Vægsko. 

Kasper Vase Petersen, Produktionschef, NCC Danmark A/S ”Den primære årsag til at vi valgte søjlesko (HPKM) og vægsko (SUMO) er, efter min mening, den nemme og enkle montage det giver færre fuge- og udstøbningsfejl i forhold til korrugerede rør. Det betyder også en simplere dokumentation af samlingen og kvaliteten efterfølgende”, sige Kasper Vase og fortsætter ”Vi sætter også stor pris på, at det ikke er nødvendigt med elementstøtter under rejsningen. Når vi har færre manuelle løft og færre elementstøtter at håndtere, giver det også bedre arbejdsforhold for vores montagehold, hvilket er vigtigt for os.

Byggeriet havde opstart i 2020 og forventes færdigt i 2024.

Læs mere down-arrow.png

Den primære årsag til at vi valgte søjlesko og vægsko er, efter min mening, den nemme og enkle montage det giver færre fuge- og udstøbningsfejl i forhold til korrugerede rør. Det betyder også en simplere dokumentation af samlingen og kvaliteten efterfølgende.

Kasper Vase Petersen, Produktionsleder, NCC Danmark A/S

Projekt information

Projektstørrelse:
45,000 m2
Etager:
12 + Basement
Projektudvikler:
Ejendomsfonden Vand Kulturhus Papirøen
Enterprenør:
NCC Construction A/S
Konstruktionsingeniør:
MOE
Arkitekt:
Cobe Architects
Elementleverandør:
Ambercon A/S – A/S Boligbeton
Leveringsår:
2020-2021
Afleveringsår:
2024

Jonas Høg

Jonas Høg

Direktør

Bygningsingeniør

Mob. +45 5120 5658
[email protected]