Nyt Statens Naturhistoriske Museum, København K, Danmark

  • Anvendelsesområde:
  • Uddannelse & Kultur
Fuld skærm Luk

Et af de største museumsbyggerier i Danmark i nyere tid, tager for alvor fart i disse år. Statens Naturhistoriske Museums nye bygning kommer til at ligge i et hjørne i Botanisk Have i hjertet af København.

En stor del af Nyt Statens Naturhistoriske Museum er placeret i 2 niveauer under eksisterende terræn.

I nederste niveau sikres bygværket mod opdrift via opdriftsankre i bundpladen, på grund af højt grundvandstryk. Bundpladen er en dobbelt konstruktion med en nedre bundplade, et drænlag og et øvre betongulv.

Opdriftsankrene skulle spændes op, når betonen havde opnået en trykstyrke på minimum 35 MPa. På grund af de efterfølgende arbejder oven på den nederste bundplade, nogle steder direkte oven på opdriftsankrene, var det ikke optimalt med ventetiden på, at betonen skulle opnå tilstrækkelig styrke. Entreprenøren Per Aarsleff A/S besluttede at kontakte Peikko for, at høre om muligheden for at anvende PSB® Gennemlokningsarmering til at fremskynde processen

Ved anvendelse af PSB® Gennemlokningsarmering blev det muligt at spænde opdriftsankrene op langt tidligere og herved spare en masse tid. Den nemme installering af PSB® Gennemlokningsarmering optimerede også forbruget af arbejdstimer.

Læs mere down-arrow.png

Projekt information

Projektstørrelse:
30000 m2
Etager:
2
Projektudvikler:
Bygningsstyrelsen
Enterprenør:
Per Aarsleff A/S
Konstruktionsingeniør:
EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
Arkitekt:
Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S
Leveringsår:
2021
Afleveringsår:
2023

Vi leverede følgende løsninger

Niels Duvander

Niels Duvander

Salgsingeniør

Indstøbningsdele

Mob. +45 3160 3902
[email protected]