Mindet, Aarhus, Danmark

  • Anvendelsesområde:
  • Kontorbyggeri
Fuld skærm Luk

Danmarks højeste kontorbyggeri.

Med sine knap 143 meter bliver Mindet på Sydhavnen i Århus Danmarks højeste kontorbygning. Bygherre Ejendomsselskabet Olav de Lindes kommende smukke bygning vil kunne ses fra hele Aarhus og har en enestående 360 graders udsigt fra de eksklusive kontorlejemål. 

Basen af den gamle eksisterende bygning, som tidligere var kornlager, transformeres til liberalt erhverv med restauranter, butikker og andre forretninger. Rundt om Mindet etableres de Lindehaven - en grøn oase i to plan. Det består af et bytorv i gadeplan og træer, opholdsområder og kunst samt en offentlig tilgængelig taghave med drivhuse, opholdspladser og planter, der etableres ovenpå den eksisterende bygning. Derudover etableres et større parkeringshus.   

Bundpladen til den høje bygning udgør en vital konstruktionsdel, da den forbinder højhusets stabiliserende kerne med de 57m lange funderingspæle. Derfor skal der kunne overføres store kræfter i den 1,75m tykke bundplade. Til at afhjælpe dette blev der anvendt 7100 stk. PSB-J forskydningsarmering til at forbinde top- og bundarmering.   

"Vi valgte at anvende PSB-J som forskydningsarmering til vores bundplade for at forbedre produktiviteten og arbejdsmiljøet for vores håndværkere. Montagen af PSB-J forløb hurtigt og uden at vores mandskab skulle opholde sig på trange lokationer i et komplekst armeringsarrangement. Vores samarbejde med Peikko Danmark forløb eksemplarisk, og sammen fastlagde vi de konkrete specifikationer for produktet" udtaler Jesper Scharff Lanng, Projektleder for betonarbejdet på Mindet, Per Aarsleff A/S. 

Normalt udføres forskydningsarmering, som bøjler der ”syes” sammen med bundpladens øvrige armering. Med PSB-J kan forskydningsarmeringen monteres, når bundpladens øvrige armering er udført. PSB-J udføres med en krog i toppen, som bruges til at hænge forskydningsarmeringen fra bundpladens toparmering. Herved spares der mange arbejdstimer og arbejdsmiljøet forbedres også væsentligt for håndværkerne. 

Læs mere down-arrow.png

Vi valgte at anvende PSB-J som forskydningsarmering til vores bundplade for at forbedre produktiviteten og arbejdsmiljøet for vores håndværkere ...  

 

Jesper Scharff Lanng, Projektleder for betonarbejdet på Mindet, Per Aarsleff A/S.

Projekt information

Projektstørrelse:
39500 m2
Etager:
39
Projektudvikler:
Ejendomsselskabet Olav de Linde
Enterprenør:
Per Aarsleff A/S
Konstruktionsingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Arkitekt:
C. F. Moeller A/S
Leveringsår:
2023
Afleveringsår:
2027

Vi leverede følgende løsninger

Niels Duvander

Niels Duvander

Salgsingeniør

Indstøbningsdele

Mob. +45 3160 3902
[email protected]