Høje-Taastrup Rådhus, Høje-Taastrup, Danmark

  • Anvendelsesområde:
  • Uddannelse & Kultur
  • Andet Offenligt Byggeri
  • Kontorbyggeri
Fuld skærm Luk

Nyt spændende og ikonisk pejlemærke og samlingspunkt, der skal binde Høje-Taastrup sammen.

Høje-Taastrups nye Rådhus opføres i 9. etager og udformes som et landskabeligt tårn, der henvender sig til parken og byens borgere på en åben og imødekommende måde.

Bygningen omkranses af terrasse, soldæk og opholdssteder i et plateau i første salshøjde. Trapperne er udformet som aktivitetstrapper, der indbyder til leg, aktiviteter og rekreativt ophold. Ved at placere tagterrassen øverst på bygningen bliver rådhuset ikke kun et synligt vartegn og pejlemærke - men også et udflugtsmål og udsigtspunkt, der inviterer hele byen indenfor og gør besøget på rådhuset til en mindeværdig oplevelse.

Rådhuset er designet af PLH Arkitekter sammen med ALL – Atelier Lorentzen Langkilde og opført af Casa med COWI som rådgivende ingeniører.

DELTABEAM® Kompositbjælker var et oplagt valg til byggeriet, da det gav en slank dækløsning hvilket resulterede i en lavere etagehøjde. For at opnå en hurtig og simpel montage blev facadebjælker leveret med forlænget bundplade påsvejst forskalling. Der blev anvendt 2150 m. DELTABEAM® Kompositbjælker på projektet. Til åbninger til trapper og skakte, er der brugt PETRA® Udvekslingsbjælker.

Læs mere down-arrow.png

Samarbejdet har været rigtig godt hele vejen igennem. Jeg syntes, især under projektering, at Peikko har været yderst professionel og været en stor hjælp til at få lavet et hovedprojekt som kan bygges. De var gode til at finde løsninger sammen med os & rådgiverne. Under hele processen har jeg aldrig været i tvivl om at Peikko var på vores hold.   

Jens Ashoya Jørgensen - Project manager - CASA

Projekt information

Projektstørrelse:
9580 m2
Etager:
9
Projektudvikler:
Høje-Taastrup Kommune
Enterprenør:
CASA A/S
Konstruktionsingeniør:
COWI
Arkitekt:
PLH, ALL - Atelier Lorentzen, Langkilde (ALL)
Elementleverandør:
Boligbeton A/S
Leveringsår:
2021
Afleveringsår:
2022

Jonas Høg

Jonas Høg

Direktør

Bygningsingeniør

Mob. +45 5120 5658
[email protected]