Ny bog fra Peikko: “Double-headed anchors as punching shear reinforcement”

March, 25, 2021

Hovedankre, som vi kender i PSB gennemlokningsarmering, er et af de mest effektive systemer til at forstærke et betondæk, så der ikke opstår gennemlokningsbrud.

Hovedankrene bruges oftest til at forstærke etageadskillelser, terrændæk og punktfundamenter. Denne forstærkningsmetode er efterhånden blevet en standard i det centrale Europa over de sidste 20 år, men vinder også frem uden for Europas grænser. Intentionen med Peikkos nye bog ” Double headed anchors as punching shear reinforcement - Explanations and guidance on design and construction” er at levere en solid teknisk pakke af information der omhandler gennemlokningsarmering. Bogen er trykt både på tysk og på engelsk i samme bind.

Med designmetoden i henhold til EN 1992-1-1, kan den favorable effekt af den reducerede deformation ved forankring af hovedankre, ikke sammenlignes med gennemlokningsarmering udført som bøjlearmering. Siden slutningen af 2012 har de første ETA’er (European Technical Approvals) for PSB været tilgængelige, baseret på det samme designkoncept, som for metoder indeholdt i EN 1992-1-1.

Med konverteringen af ”European Technical Approvals” til ”European Technical Assessments”, blev de indeholdte designregler fjernet. Dette blev benyttet som en mulighed for at opsummere designkonceptet, tilsat nogle ekstra planlægnings- og designnoter, såvel som designeksempler i denne bog. Opdaterede designregler i forhold til udmattelsesbrud i en dynamisk lastsituation er også indarbejdet. Bogen er tiltænkt at kunne tilbyde projekterende såvel som udførende en hjælpende hånd i det daglige arbejde.

PSB® og PSB PLUS® gennemlokningsarmering opfylder alle krav i forhold til brudstyrke, brand- og korrosionsbestandighed. Design af PSB® er inkluderet i Peikko Designer® for at hjælpe med projekteringen i det daglige.

Du kan bestille bogen ved at kontakte Henrik Harder eller Niels Duvander på vores kontor i Odense. Du finder dem under kontakt os på vores hjemmeside.

Vi håber at du får udbytte af at læse bogen og at den kan hjælpe med at øge din viden om hovedankres veldokumenterede positive egenskaber.

Thomas Sippel

Peikko Group Corporation

Share
See all articles