Søjlesko gør arbejdet på byggepladsen hurtigere

By Slavomir Matiasko

September, 5, 2018

Det er effektivt at bruge boltede samlinger på byggepladsen; de reducerer montagetiden og  gør arbejdsområdet rundt om søjlerne frit – da afstivning ikke er nødvendigt. Når der anvendes søjlesko, går processen på elementfabrikken markant hurtigere sammenlignet med traditionelle metoder. På byggepladsen er der endnu flere fordele, når søjleskoene er støbt ind i søjlen. Det bliver ikke ret meget nemmere -  Spænd de fire møtrikker og så er søjlen på plads. Og samtidig er søjlen i stand til at modstå alle belastningsforhold under montagen.  

Nem montage med boltede samlinger

Inden den præfabrikerede søjle opstilles, skal boltene fæstnes i fundamentet. Det er ingen sag med en montageskabelon, som man enten tildanner selv eller får leveret af Peikko sammen med ankerboltene. Går det dig på, når boltene rager ud fra fundamentet? Det kan undgås ved at vælge COPRA® gevindmuffeankre, hvor boltens overflade ligger i niveau med betonfladen. Dermed skruer man løse gevindstykker ned i gevindmuffeankrene og undgår dermed udragende dele, i det tidsrum inden søjlen monteres.

 

Hurtig og sikker opstilling

Den præfabrikerede søjle skal først bruges på byggepladsen, når den skal fastgøres til boltene. To montører, en kran og 10 minutter per søjle er alt der skal til for at installere en søjle. De nedre møtrikker og skiver nivelleres til den ønskede position, og søjlen monteres direkte på dem. Den præfabrikerede søjle fastgøres og rettes i lod ved at stramme de øvre møtrikker og skiver. Så snart møtrikkerne er blevet spændt, er opgaven færdig, og kranen og montørerne kan gå videre til næste søjle. En sikker og pålidelig samling af betonsøjler, der kun kræver et par minutter. Hvad med afstivning? Intet problem! En boltet forbindelse er velegnet til alle belastningsforhold, herunder søjlens egenvægt og belastninger fra vind i installationsfasen. Midlertidig afstivning er pladskrævende og skaber unødig rod på byggepladsen. Afstivning øger også omkostningerne og begrænser det arbejde, der foregår på byggepladsen, især når der anvendes maskiner.

Så snart samlingen er forankret, er den klar til at modstå de belastninger, den skal udsættes for i resten af ​​bygningens levetid. Hvis en miljøvenlig tilgang eller cirkulær økonomi er  et vigtigt element i dine planer, kan den boltede forbindelse demonteres i slutningen af ​​bygningens livscyklus, eller når det er nødvendigt.

 

Det er effektivt at bruge boltede samlinger på byggepladsen; de reducerer monteringstiden og forlænger adgangen til det tilgængelige arbejdsområde – helt uden afstivning. Samlet set betyder det, at bygningen opføres hurtigt, sikkert og pålideligt!

Slavomír Matiaško

Product Manager

Precast Frames

Peikko Group Corporation

Share
See all articles