Luk

Kort og godt om Peikko

Peikko er en førende global leverandør af slanke dæk- og søjlekonstruktioner, fundamenter til vindenergi og samlingsdetaljer til element- og in-situ konstruktioner. Peikkos innovative løsninger tilbyder en hurtigere, sikrere og mere bæredygtig måde at designe og bygge på.

Peikko har salgskontorer i over 30 lande i Asien-Stillehavsområdet, Europa, Afrika, Mellemøsten og Nordamerika samt produktionsfaciliteter i 13 lande. Peikko havde en omsætning på EUR 314 millioner i 2022.

Peikko er en familieejet og -ledet virksomhed med over 2000 ansatte. Peikko blev grundlagt i 1965 og har hovedkvarter i Lahti i Finland.

Vores mål er at servicere vores kunder lokalt med førende løsninger indenfor kvalitet, sikkerhed og innovation. Peikko fokuserer på at introducere nye, testede innovative løsninger og tjenester med jævne mellemrum. Derfor er vores investeringer i forskning og udvikling også blandt de højeste inden for vores felt.

Peikko i tal

Familieejet siden
Familieejet siden

1965

Produktion i
Produktion i

12 lande

Lokalt salg i
Lokalt salg i

33 lande

Globalt over
Globalt over

2.000 ansatte

Omsætning på EUR
Omsætning på EUR

262 mio. EUR

peikko map

Hos Peikko har vi opdelt vores kunder i fire segmenter.

Entreprenørvirksomheder arbejder med byggeprojekter som hoved-, under- eller fagentreprenør.

Investorer kan enten være projektudviklere, der køber eller lejer en grund eller bestiller en bygning, som efterfølgende sælges eller lejes ud. Investorer (f.eks. pensionskasser) kan også arbejde inden for ejendomsvirksomhed med at købe og udleje eksisterende bygninger.

Arkitekter designer bygninger ud fra de kriterier bygherre har opstillet såsom æstetik, form og funktion. Bygningsingeniører dimensionerer og designer de lastbærende konstruktioner eller understøttende systemer som f.eks. HVAC. I mange lande er chefingeniøren personligt ansvarlig for de designede løsninger og har derfor behov for teknisk support og viden. Ingeniører sætter pris på gode design- og beregningsværktøjer samt produkternes dokumenterede ydeevne.

Elementfabrikker leverer til både infrastruktur, kontor, industri og boligbyggeri. Deres kernekompetence er at producere og levere betonelementer. De har deres egen design- og projektafdeling og mange har deres egen montageafdeling.

DELTABEAM®

omfatter både DELTABEAM® Kompositbjælker og DELTABEAM® Frame.

Få mere at vide om DELTABEAM®

 

Indstøbningsdele til betonelementer

omfatter vores første produkt nogensinde, PDM Sandwicharmering, til den banebrydende innovation af søjlesko og ankerbolte og mange andre løsninger til elementfabrikkerne.

Få mere at vide om vores indstøbningsdele

Løsninger til in-situ beton

er samlinger, der bruges i byggerier, f.eks. som træk- og gennemlokningsarmering, armeringskoblinger og kuldebrobrydere i altaner.

Få mere at vide om vores in-situ løsninger

 

Fundamenter til vindmøller

løsninger til klippe- eller gravitationsfundamenter, hvor vi ud over selve produktet også tilbyder fuld dimensionering og tilsyn på site.

Få mere at vide om vores løsninger til vindmølleprojekter