Luk

Sundhed og sikkerhed

Hos Peikko er sikkerhed en topprioritet på tværs af alle vores enheder.

Vi er forpligtet til løbende at forbedre sundheden og sikkerheden for vores medarbejdere samt forebygge ulykker for vores besøgende og underleverandører, mens de er på Peikkos lokaliteter. Det omfatter sikkerhedsforanstaltninger under rejser, læsning af varer, kundeseminarer og -arrangementer samt aktiviteter på byggepladser. Vores mål er at opnå et ulykkesfrit arbejdsmiljø.

Vi er stolte af at være en ISO 45001:2018 certificeret virksomhed med produktionsenheder i Europa, Kina og Forenede Arabiske Emirater, der alle er certificeret af DNV. Vores sikkerhedsaktiviteter, ulykkesundersøgelser og KPI'er drøftes regelmæssigt på globale sikkerhedsmøder og gennemgås mindst to gange om året af koncernledelsen. I vores sikkerhedsmanual defineres vores ambitiøse minimumskrav og Peikkos måde at forbedre sikkerheden på, uanset land eller kultur.

Vores ultimative mål er at skabe et arbejdsmiljø, hvor hver Peikko-medarbejder, underleverandør eller besøgende på vores lokaliteter kan vende hjem sikkert og ved godt helbred hver dag. Vi har stort fokus på at forbedre sikkerheden, herunder sikkerhedsgåture og sikkerhedssamtaler, og udfører regelmæssigt risikovurderinger og procesrisikovurderinger.

Peikko organiserer også regelmæssigt interne sikkerhedskampagner for at øge bevidstheden og fremme sikker praksis. I 2019 fokuserede vi for eksempel på sikkerhed for hænderne, mens vi i 2020 og 2021 fokuserede på sikre løft. I vores seneste kampagne i 2022-2023 fokuserer vi på sikre lagringssystemer. Ved at sætte fokus på sikkerhed, er vi sikre på, at vi kan fortsætte med at opretholde et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle hos Peikko.

Vores engagement i sikkerhed er beskrevet i Peikko Groups sundheds- og sikkerhedspolitik

Peikko lægger stor vægt på at sikkerheden af vores produkter er i top.

Hos Peikko forstår vi vigtigheden af produktsikkerhed i byggeprocesserne. Derfor er vores produkter designet til at gøre byggeriet hurtigere, sikrere og mere bæredygtigt. Vi er dedikerede til at give vores kunder testresultater, certifikater og europæiske og lokale godkendelser, der viser sikkerheden af Peikkos produkter.

For at sikre en konstant ydelse af vores produkter har vi implementeret et kvalitetskontrolsystem på alle vores produktionsanlæg. Dette system garanterer, at vores produkter har de samme egenskaber, uanset tid og sted for produktion.

Ved at bruge Peikko produkter, løsninger og tjenester kan vores kunder forbedre sikkerheden, effektiviteten og produktiviteten i deres operationer. Selvom Peikko opererer globalt, sørger vi for, at vores produkter overholder lokale regler og er egnet til lokale praksis. På denne måde er vores produkter sikre at bruge i hele deres levetid.

Vi er stolte af vores engagement i produktsikkerhed og stræber kontinuerligt efter at forbedre vores processer og produkter for at opfylde de højeste sikkerhedsstandarder.

 

Sikkerhedspræstation

Hos Peikko er en af vores vigtigste målinger for sikkerhed Lost Time Injury Frequency (LTIF), hvilket refererer til antallet af mistede arbejdstimer på grund af skader pr. million arbejdstimer. Vi har forpligtet os til at gøre vores sikkerhedspræstation endnu bedre og har sat os et mål om at reducere vores LTIF med 5% årligt. Dette mål er også en del af vores mål for bæredygtig udvikling (SDGs), hvilket afspejler hvor meget vi vægter sikkerhed og bæredygtige praksisser i alle vores aktiviteter.

 

Antallet af arbejdsulykker er blevet 29,7 % lavere siden 2020. (Forbedringen fra 2020 til 2021 var 25 %, og fra 2021 til 2022 var den 6,3 %)

Hyppigheden af aktiviteter for arbejdssikkerhed er en vigtig måde at måle, hvor proaktive vores medarbejdere er med hensyn til sikkerhedsforanstaltninger. Hos Peikko tror vi på, at der er en tydelig sammenhæng mellem, hvor mange sikkerhedsaktiviteter vi laver, og antallet af ulykker og skader, der sker. Ved at øge hyppigheden af forebyggende sikkerhedsaktiviteter og fortsat være proaktive kan vi effektivt reducere antallet af arbejdsrelaterede ulykker.

 

SAF (Hyppighed af sikkerhedsaktiviteter) er blevet forbedret løbende, og det samlede antal af aktiviteter er allerede over 3000.

En røgfri arbejdsplads er til gavn for alle.

Peikko optræder altid som en ansvarlig og hensynsfuld arbejdsgiver. At tage sig af medarbejdernes generelle sundhed og trivsel spiller en afgørende rolle i Peikkos aktiviteter. Derfor har vi også skabt en arbejdsplads uden rygning. Det mindsker potentielle skader fra passiv rygning, skaber et miljø, der opfordrer folk til at være røgfri, og fremmer en kultur med fokus på sundhed.