Design Concept: An Account of Peikko’s Demountable Connections

By Peikko’s blog team

August, 21, 2023

Byggebranchen er under konstant udvikling og behovet for bæredygtige og ressourceeffektive løsninger er altafgørende. Hos Peikko stræber vi efter at bygge en grønnere fremtid, og ønsker at være pionerer på området. Vi har derfor udarbejdet et omfattende dokument, der dykker ned i Peikkos boltede samlinger og hvordan de kan være med til at revolutionere byggebranchen.

Fokus i dette dokument er Peikkos designkoncept, i forhold til design for adskillelse. Peikkos samlinger tilbyder en unik løsning, der giver mulighed for nem adskillelse og genmontering af betonelementer, hvilket fremmer ressourceeffektivitet og cirkulære designprincipper. Ved at muliggøre genbrug af komponenter bidrager Peikkos boltede samlinger til at reducere spild og minimere miljøbelastningen fra byggeprojekter.

Designkonceptet redegør for Peikkos boltede samlinger og fremhæver de vigtigste krav og tilgængelige muligheder for opsætning af bjælke- og søjlesamlinger og giver et indblik i hvordan de rent praktisk anvendes.

Desuden diskuterer dokumentet undersøgelsen der blev udført af Peikko i 2019, som havde fokus på demontering af søjler. Undersøgelsen fungerede som en guide til de efterfølgende afsnit i dokumentet, og kastede lys over fordelene ved aftagelige søjle-til-fundament samlinger.

Designkonceptet fokuserer primært på Peikkos boltede samlinger, men berører også bredere emner som ressourceeffektivitet og cirkulært design indenfor den grønne byggeindustri. Den undersøger de vigtigste mål for EU og national byggevejledning til at fremme en cirkulær økonomi, og fremhæver vigtigheden af bæredygtig praksis og rollen af innovative løsninger som Peikkos boltede samlinger.

Designkonceptet er samtidigt en guide for alle, der er interesseret i at forstå betydningen af Peikkos boltede samlinger i byggebranchen. Dokumentet vil løbende blive opdateret med ny information og ændringer, mens vi fortsætter med at udforske og forbedre Peikkos løsninger. Ved at anvende boltede samlinger kan vi bruge ressourcer mere effektivt, reducere spild og opbygge en mere bæredygtig fremtid. Så læs med og find ud af, hvordan Peikko gradvist ændrer måden, vi bygger på.

Download: Design Concept: An Account of Peikko’s Demountable Connections

Patience Wanjala
M.Sc. Construction Project Management
R&D Engineer
Peikko Group Corporation
[email protected]

Share
See all articles