Nyt white paper: Rejsen mod Cirkulær Økonomi

By Peikko's blog team

January, 17, 2024

Peikko har været på en rejse mod en mere cirkulær økonomi siden 2016. Vejen har været kringlet og inkluderer både succeshistorier og lærerige bommerter.

Forandring bør altid begynde oppefra, og tilbage i 2016 erkendte Peikkos ledelse, at den globale byggeindustri havde akut brug for forandring. Der blev sat fokus på udvikling af løsninger, der gør det muligt at genbruge bygningskomponenter (design for adskillelse), produceret med et minimeret miljøaftryk.

Det var klart fra begyndelsen, at Peikko ikke kunne gennemføre forandringen alene, og at det var afgørende at finde de rette samarbejdspartnere. Erfaring, deltagelse i arrangementer og åbne diskussioner har vist, hvad det kræver at være i frontlinien af cirkulær forandring. Det er først og fremmest dedikation og viljen til at skabe forandringer, nye idéer skal testes af i praksis, løsninger skal udvikles med international skalerbarhed og være baseret på videnskabelig dokumentation. Ved at følge disse grundprincipper har Peikko bevæget sig mod flere cirkulære løsninger og indtaget en førende position inde for sit nicheområde.

Peikkos rejse ind i cirkulær økonomi er stadig i den indledende fase. Ikke desto mindre har Peikko formået at generere betydelig omsætning fra produkter med lavere CO2-udledning eller fra produkter, der på anden måde har muliggjort konstruktion med lavere CO2-udledning. Uden fokus på cirkulær økonomi i 2017 ville disse produkter ikke have set dagens lys.

Salget af produkter, der muliggør nem demontering og genanvendelse af bygningskomponenter er stadig i sin spæde fase. Men så snart markederne er klar til dem står Peikko også klar, med adskillige patenterede løsninger. Peikko har fået masser af positiv omtale og feed-back fra kunder på grund af vores cirkulære og bæredygtige løsninger.

Du kan læse hele vores nye white paper, som er skrevet af Topi Paananen og Jaakko Yrjölä, via linket nedenfor:

White Paper - The Journey into Circular Economy (peikko.com)

Share
See all articles