Hybrid Handshake: Interview med Simo Hakkarainen, Business Director, DELTABEAM®

 

Hvad er en hybridkonstruktion hvis du spørger Peikko?

Hos Peikko er en hybridkonstruktion en effektiv kombination af træ, beton og stål der får det bedste frem i hvert materiale.

 

Hvorfor er hybridkonstruktioner så aktuelle?

Måden, vi bygger på, har udviklet sig markant. En hybridkonstruktion gør det muligt at anvende træ i offentlige og højhusbyggerier, og ikke kun i traditionelle boliger.

 

Hvad gør Peikko for at fremme konceptet hybridkonstruktioner?

De første projekter med DELTABEAM® kombineret med CLT-dæk i træ går helt tilbage til 2014 i Østrig, og siden da er udviklingen sket løbende – altid sammen med vores kunder og i reelle projekter. Det næste led i udviklingen bliver samlingsdetaljer, da de giver mulighed for et hurtigere, sikrere og mere standardiseret byggeri.

 

Hvordan ser du fremtiden for hybridkonstruktioner?

Miljøaspektet understøtter hybridbyggeri som en fremtidig måde at bygge på. Træ som materiale er let og miljøvenligt, men for en mere holdbar løsning er der samtidig behov for hårdere materialer som stål og beton. Efter min mening vil byggemetoder fortsætte med at udvikle sig og udvide mulighederne i byggebranchen.

 

Hvorfor er DELTABEAM® den ideelle løsning til at opnå slanke dækkonstruktioner i byggebranchen?

DELTABEAM® er en slank dækkonstruktion, der muliggør ekstremt lange spændvidder og reducerer dækhøjden markant. Brandsikkerheden er endnu en fordel. Når det bæredygtige er i fokus, kan DELTABEAM® Green sammen med trædæk reducere bygningens CO2-aftryk betydeligt.

 

Hvad er drømmescenariet for DELTABEAM® i fremtiden?

DELTABEAM® udvikler sig løbende og vores kunder spiller en stor rolle i denne udvikling. Behovet for højhuse og seismisk byggeri vil altid være til stede. Desuden vil digitaliseringen ændre branchen. For at give et eksempel har vores bjælker allerede en QR-kode med monteringsvejledning og vores designværktøjer er under fortsat udvikling. Hvad angår kravene til et grønnere byggeri, er vores DELTABEAM® udviklet til at matche behovene for cirkulær økonomi og genanvendelse. Vi arbejder også på et kundeberegningsværktøj, der kan estimere vore bjælkers CO2 aftryk.

 

Hvordan ser du fremtiden i forhold til samlingsdetaljer i hybridkonstruktioner?

Samlingsdetaljer er vigtige og medvirker endda til at understøtte hybridkonstruktioner. Hos Peikko forstår vi vigtigheden af hybridkonstruktioner og vores R&D afdeling har stort fokus på det. Hold øje med os – der kommer snart mere nyt.