WELDA® Svejseplader indebærer fordele for alle

By Peikko's blog team

August, 30, 2018

Det nye ved vores WELDA® Svejseplader er, at de kan klare de samme belastninger som de tidligere SBKL svejseplader, til trods for at ankrene er lettere og mindre i diameter.

WELDA® Svejseplader er i den grad alsidige, når det drejer sig om at overføre moderate og middelsvære belastninger til beton i forbindelse med svejste samlinger. De skaber fordele for alle parter i et byggeprojekt – uanset hvad din rolle i processen er. De har vist sig at gøre byggeprojekter hurtigere, sikrere og mere effektive.

Her skal vi møde tre personer, som er i gang med et projektets opstartsmøde:

  • Peter, som er projektets rådgivende ingeniør
  • Thorvald, som er projektchef hos entreprenørfirmaet
  • Ejnar, som er betonformand og Thorvalds kollega.

Thorvald: "Nå, lad os fortsætte videre til atriet ude i fællesrummet. Det bliver lidt af en udfordring på grund af trapperne og den store mezzanin. Hvis vi for eksempel kigger på hjørnet, hvor søjlen møder bjælkerne. Armeringen er nødt til at være tæt, hvis den skal kunne klare så stor en belastning."

Peter: "Ja, den er ikke nem. Men det er et ønske fra arkitektens side. Jeg fortalte hende, at det ville blive vanskeligt at svejse bjælken fast til søjlen, men jeg må sige, at hun har lavet en imponerende flot mezzanin."

Ejnar: "Men hvordan forbinder vi bjælken med søjlen? Det kræver rigtig meget armering. Det vil tage folkene flere timer at montere svejsepladen – og her taler jeg per søjle."

Peter: "Jeg var også temmelig bekymret, men så kom jeg i tanke om Peikko. De har lige lanceret den nye WELDA® Strong svejseplade. Det nye ved hele udvalget af WELDA® Svejseplader er, at de er i stand til at klare de samme belastninger som andre svejseplader til trods for at ankrene er lettere."

Ejnar: "Vil det sige, at de er nemmere at installere?"

Peter: "Netop. Jeg snakkede også med en fra Peikko der besøgt mig på pladsen, han foreslog at gøre ankerne så lange som mulige og på den måde mindske behovet for yderligere supplerende armering. Så jeg gjorde dem så lange, jeg kunne, og det blev faktisk så stærkt, at der ikke er behov for supplerende bøjlearmering.

Thorvald: "Er du helt sikker på det? Hvis det er rigtigt, betyder det jo faktisk, at vores folk kan installere pladen hurtigere og komme i gang med andre opgaver tidligere end planlagt. Desuden vil vi jo meget gerne undgå at skulle installere yderligere armering. Det vil spare os både tid og penge."

Peter: "Jeg har undersøgt det flere gange, og det stemmer skam."

Ejnar: "Herligt! Så gør vi det. Jeg kender Peikko, og jeg er meget begejstret for deres løsninger. De er nemme, sikre og hurtige at installere. Det er den eneste løsning, jeg vil bruge."

Thorvald: "Ved I tilfældigvis, om WELDA® svejsepladerne er CE-mærket? Det ville hjælpe os meget i forbindelse med dokumentation og bureaukratiet."

Peter: Ja, det er de. Det fik jeg at vide, da jeg talte med Peikkos salgsteam. Det betød også, at jeg sparede tid på designdokumenterne."

Thorvald: "Så har vi ét problem mindre. Lad os gå videre til førstesalen."

 

Faktisk nåede Peter ikke at fortælle Thorvald og Ejnar alle detaljerne. Han ville egentlig gerne have fortalt dem mere om, at han sparer en masse tid på at kunne beregne kapaciteten med Peikko Designer® software, og at han dermed ikke behøver at indregne ekstra supplerende armering. Det lyder måske ikke meget på et projekt af denne størrelse, men ikke desto mindre blev Peters hustru meget glad for løsningen, for det betød, at Peter nåede hjem i god tid, inden de skulle til koncert med deres yndlingsband.

 

Share
See all articles