MODIX® Armeringskoblinger — Gør konstruktionen af armerede betonkonstruktioner nemmere, mere robuste og uden overlapningsstød.

By Peikko's blog team

May, 25, 2022

MODIX® Armeringskoblinger er et unikt, sikkert og fleksibelt armeringssystem, som bruges til at skabe mekaniske samlinger mellem armeringsstænger i betonkonstruktioner. Systemet består af præfabrikerede hun- og hanmuffer med standard metrisk gevind, som vi klemmer på armeringsstålet efter kundens behov.

MODIX® Armeringskoblinger, som kom på markedet i 2008, er designet til at forbinde armering, så stød undgås i konstruktionen. Koblingerne overfører armeringens fulde bæreevne for tryk- og trækkræfter i forbindelse med lige og bukkede armeringsstænger med samme eller forskellige diametre. Standard SMA- og SMB- koblingerne gør det muligt at forbinde alle armeringsdiametre fra Ø10 til Ø 32mm.

MODIX® Armeringskoblinger medvirker til en god arbejdsergonomi på pladsen, da uhåndterbare og tunge stød undgås. En visuel inspektion gør det sikkert og nemt at verificere, at alle koblinger er korrekt tilspændt hvilket giver en hurtig og sikker montage.

Den tidsbesparende og visuelle kvalitetskontrol og det reducerede forbrug af armering gør MODIX® Armeringskoblinger til en omkostningseffektiv løsning sammenlignet med overlap, som er den traditionelle løsning.

 

Nyt samarbejde – du kan fra august købe MODIX® direkte hos CELSA

Fra august 2022 leverer vi MODIX® med Y550 armeringsstål direkte fra CELSA Steel Service A/S i Ølstykke. Hos CELSA står der en MODIX® Koblingspresse, der muliggør at koblingerne kan leveres hurtigt og i de ønskede mål .

Salgschef hos Peikko Danmark, Henrik Harder udtaler; ”Vi ser et stort potentiale for MODIX®, da vi ved, at branchen i de kommende år skal optimere og reducere brugen af armering. Kan vi undgå overlap i den tunge armering er der mange kg. at hente. Arbejdsmiljøet for betonarbejderne forbedres samtidig markant via færre tunge og skæve løft”.

 

Certificeret kvalitet og fuld sporbarhed

MODIX® Armeringskoblinger er under en løbende kvalitetskontrol på vores fabrik i Tyskland. Kontrollen omfatter permanent visuel og dimensionskontrol og regelmæssig træk- og udmattelsestest af tredjepart. MODIX® Armeringskoblinger har en ETA-vurdering, er CE-mærket og er designet, testet samt godkendt til at bære statiske-, dynamiske- og seismiske laster.

Koblingerne er produceret af højkvalitetsstål og kan udsættes for de samme miljøpåvirkninger som almindelige armeringsjern. MODIX® Armeringskoblinger er testet og sikrer en høj ydeevne. De kan anvendes i en lang række forskellige konstruktioner såsom boliger, offentlige og kommercielle bygninger, industri, infrastruktur såsom broer og tunneller og atomkraftværker.

Koblingerne er sporbare og er mærket med   - batchnummer, produkttype og leverandørnummer efter koblingerne er klemt på.

 

Mange anvendelsesmuligheder med seks forskellige typer af kobling

MODIX® Armeringskoblinger består af seks modeller inklusiv en standardkobling, endeankerkobling og en kombinationskobling. Opfylder standardløsningerne ikke kravene til dit projekt, hjælper vi dig med at finde en skræddersyet løsning.

 

MODIX® SM Standard Armeringskobling

Koblinger bestående af SMA hunkobling og SMB hankobling til at forbinde armeringsstænger med samme diameter.

 

MODIX® PM Positionsmuffe

Positionsmuffer anvendes til koblinger, der ikke kan drejes og flyttes i aksial retning, såsom bøjler med koblinger i begge ender eller til sammenkobling af faststøbte koblinger.

 

MODIX® RM Reduktionskobling

Reduktionskoblinger anvendes når armeringsstænger i forskellige diametre skal forbindes.

 

MODIX® KM Kombinationskobling

Kombinationskoblinger anvendes til at sammenkoble indstøbte armeringsstænger med påklemte SMA hunkoblinger via metriske sætskruer til en stålkonstruktion – eksempelvis en DELTABEAM® Kompositbjælke. Fordelen er at svejsning undgås på pladsen. Den korrekte tilspænding sikres ved hjælp af en MODIX® momentskive.

 

MODIX® EM Endeanker

Endeankre anvendes når pladsen er trang og der ikke er plads til armeringsstænger med fuld forankringslængde. Forankringen sker via endeankeret til betonen. Endeanker og sætskrue skrues ned i MODIX® SMA hunkobling.

 

MODIX® AM Svejsemuffe

Svejsemuffer anvendes til sammenkobling af armeringsstænger med påklemt MODIX® SMB hankobling til stålkonstruktioner - eksempelvis DELTABEAM® Kompositbjælker.

 

Få mere information her:

Se referencer fra hele verden:

Webinar

  • MODIX® Rebar Couplers - NEW ETA assessment & effective coupling system (26. maj 2022)
    Se eller gense det her.
Share
See all articles